MALZEMELER:
1 Yumurta
Su
Tuz
4,5 su bardağı un
İÇ HARCI :
250 Gram kıyma
2 İri soğan
Tuz,karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI :
Unun ortasını havuz gibi açıyoruz.Yumurta, tuz ve su ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur haline gelene kadar yoğuruyoruz.15 dakika kadar dinlendirip ceviz iriliğinde bezelere bölüyoruz.Unlanmış zeminde merdaneyle Pasta tabağı ebadında açıp içlerine ince doğranmış soğanla kıyma tuz ve karabiberi karıştırarak hazırladığımız harcı paylaştıralım ve yarım ay şeklinde kapatıp bol sıvıyağda kızartalım ve bir kağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını çektirelim.Ilık servis yapalım.
5 yorum:
mmmm harika bayılırım çiğböreğe ellerine sağlık yağda kızartmak zor geldiği için çok yapmam yalandeğil üşenirim aldım birtane hoşçakal
ben cok severim yagda kizartilan hamuru ve sebzeyi birde kilo aldirmasa,nedense lezzetli seylrde hep kalorisi cok oluyor,arada bir bende yaparim,cayla nefis olur eline saglik canim
Çiğ börek nefis görünüyor Nil'cim çokda severim ellerine sağlık. Sevgiler..
Ellerine saglik nefis görünüyor ailecek cok severiz cig böregi hafta sonlari yaparim mutlaka,sevgiler...
canim cig börek nefis görünüyor eline saglik birtane verirsin herhalde göz hakki icin.hosca kal
Yorum Gönder