KIYMALI UYDURMA ÇÖREK
Ablamın geçenlerde yaptığı baklavanın hamurundan bir miktar artmıştı bende dondurucuya koymuştum.işte o hamuru değerlendirmek için bu çörekleri yaptık.Ama ben orjinal hamurun tarifini de yazıyorum ister baklava yapın ister çörek....
Malzemeler :
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı karbonat
1 fiske tuz
iç malzemesi:
250 gram kıyma
1 adet kuru soğan
tuz, karabiber
1/2 demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri için : yumurta sarısı
Arası için : 1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı :
Önce sirkenin içinde karbonatı eritiyoruz. Bütün sıvıları karıştırıyoruz.
unu ekleyip ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğuruyoruz. 2 kaşık yağda ince doğradığımız soğanı soteliyoruz, kıymayı ilave ediyoruz. Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Tuz ve baharatlarını, en sonda ince kıyılmış maydanozu ekleyip içi hazırlıyoruz.
Hamuru yumurta kadar bezelere ayırıp pasta tabağı kadar açıyoruz, sıvıyağ sürüp önce rulo, sonra sarmal şekil veriyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekleri yağlanmış tepsiye dizip 180 dereceli sıcak fırında pişliriyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
slm nilimm
canım en güzel tatlar böyle uydurmalardan çıkar.tadını çok merak ettim.görüntü süper ellerin dert görmesin öptümmm
nilcim uydurma muydurma ama manzara oldukça güzel ellerine sağlık canım sevgilerimle hoşçakal
selam,sen de blogspota gecmissin,blogun hayirli olsun canim.
cnımcım:)
Nilim sen ne becerikli kızsın yaa harika olmuş ellerine sağlık canım benim çok öpüyorum
nil'cim yine görüntüsü harika bir tarif.eminim tadı da görüntüsü kadar güzeldir.eline sağlık canım.
sevgiler
merhaba,
olsada yeseydim uydurup çmrekten
ellerine sağlık sevgiler
Bazen benimde artiyor baklava hamuru,artik bende yaparim senin cöreklerden iyi fikir verdin bana,eline saglik canim mis gibi olmus
Yorum Gönder