.jpg)
MALZEMELER :
2 kilo hamsi
2 su bardağı pirinç
3 iri soğan
1 paket dolma fıstığı
1 paket kuş üzümü(küçük)
3 kaşık sıvıyağ
tuz,karabiber,yenibahar
su oranı pirince göre değişiyor ben iki bardak koydum
.jpg)
YAPILIŞI :
İlk olarak hamsileri kılçıklarını ayıklayıp temizliyoruz ve tuzluyoruz. Süzgece alıp süzülmesini sağlıyoruz. Bu arada pilavı için soğanları ince kıyıyoruz ve sıvıyağda fıstıklarla birlikte kavuruyoruz pembeleşince yıkanıp süzülmüş pirincimizi ekleyip pirinçler şeffaflaşana kadar kavuruyoruz.tuz,kuş üzümü ve baharat ekleyip ılık su ilavesiyle diri kıvamda pişiriyoruz.Pilav kadar pişmiş olmayacak fırında da pişecek çünkü.Bir fırın tepsisinin tabanını ve kenarlarını hamsiyle kaplıyoruz.Sırt kısımları tepsiye gelecek şekilde.Üzerine pilavı yayıyoruz ve kalan hamsilerle üzerini komple kaplıyoruz.Üzerine bir kaşıkta sıvıyağ gezdirip ısıttığımız 180 dereceli fırında kızarana kadar pişiriyoruz ve bol salatayla servis yapıyoruz.
6 yorum:
slm:))nilimm
hamsi oturmiş pilava
dizilmişler siraya
baharatlar gelmuş biraya
nil ne güzel olmiş buraya
ellerin dert görmesin..sevgiler..
MERHABALAR,blogunzu yenı gordum tarıflerıne bayıldım .ellerıne sağlık.sizi arkadaş listeme eklemek ısterım.sevgıyle kal...
canimcim
diger tarafta hamsi pilav bitti birazdan burdakinden yeneye geldim idare et artik sevgiler öptüm canim
sevgili nilcim bizde ailece hamsili pilava bayılırız pilava sinen balık tadı nefis olur ellerine sağlık hoşçakal..
Nil'ciğim harika, harika , harika bayıldığım bir lezzet, ellerine sağlık...iyi haftalar sevgiler...
uyyyyyyyyyyyyyyyy hamsiiiiiiiiiiii
Yorum Gönder