10 Mart 2008 Pazartesi

DAMLA SAKIZLI VE BADEM KROKANLI MUHALLEBİ

DAMLA SAKIZLI VE BADEM KROKANLI MUHALLEBİ….Sizleri bilmem ama ben damla sakızı aromasına ve krokana bayılırım eğer sizde her ikisini seviyorsanız birde benim tarifimi deneyin…Krokan tarifini İkizlerin annesi’nden aldım harika bir lezzet biz bayıldık….



MALZEMELER :
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 küçük paket damla sakızı
KROKANI İÇİN :
600 gram badem
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2 paket vanilya
YAPILIŞI :İlk olarak muhallebi için Tereyağı hariç tüm malzemeyi ağır ateşte göz göz olana kadar pişiriyoruz.Ateşten alınca tereyağını ekleyip mikserle 5 dakika çırpıyoruz ve bir karış yükseklikten kaselere boşaltıyoruz.Badem krokan ile süsleyip afiyetle yiyoruz.Krokanın hazırlanışı için sizleri işin erbabına AYŞEciğime yönlendiriyorum.Bu lezzet için kendisine

slide