24 Nisan 2008 Perşembe

KADAYIF DOLMASI….Erzurumun meşhur kadayıf dolması


KADAYIF DOLMASI….Erzurumun meşhur kadayıf dolması henüz tatmadıysanız mutlaka ama mutlaka denemelisiniz nefis bir yöresel lezzet .Tarifini ablam Gülden aldım özellikle ramazan aylarında her gece sahur için enişteme hazırlar tarifin orjinalinde kadayıflar eritilmiş tereyağında kızartılıyor o şekilde lezeti tabiki süper ama bana biraz ağır geldi o yüzden ben kendim yaptığımda sıvıyağda kızartıyorum çok daha hafif oluyor böylece…



MALZEMELER:
500 gram tel kadayıf (mutlaka yaş olmalı)
300 gram ceviz içi (iri kırılmış)
2 yumurta
Bol sıvıyağ (kızartmak için)
ŞEBETİ :
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
½ limonun suyu



YAPILIŞI :
İlk olarak kadayıftan avucumuzu dolduracak kadar bir parça alıp masaya hafifiçe yaydırıyoruz 2 kaşık kadar ceviz koyup aynı sigara böreği yapar gibi sarıyoruz ve tüm malzeme bitene kadar dolmalar hazırlıyoruz.. Önce çırpılmış yumurtaya bulayıp bol kızgın yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartıp önceden hazırlayıp iyice soğuttuğumuz şerbete atıyoruz çekince servis tabağına alıp soğuk ılık servis yapıyoruz.




slide