1 Aralık 2007 Cumartesi

HAMSİLİ PİLAV

HAMSİLİ PİLAV

MALZEMELER :
2 kilo hamsi
2 su bardağı pirinç
3 iri soğan
1 paket dolma fıstığı
1 paket kuş üzümü(küçük)
3 kaşık sıvıyağ
tuz,karabiber,yenibahar
su oranı pirince göre değişiyor ben iki bardak koydum

YAPILIŞI :
İlk olarak hamsileri kılçıklarını ayıklayıp temizliyoruz ve tuzluyoruz. Süzgece alıp süzülmesini sağlıyoruz. Bu arada pilavı için soğanları ince kıyıyoruz ve sıvıyağda fıstıklarla birlikte kavuruyoruz pembeleşince yıkanıp süzülmüş pirincimizi ekleyip pirinçler şeffaflaşana kadar kavuruyoruz.tuz,kuş üzümü ve baharat ekleyip ılık su ilavesiyle diri kıvamda pişiriyoruz.Pilav kadar pişmiş olmayacak fırında da pişecek çünkü.Bir fırın tepsisinin tabanını ve kenarlarını hamsiyle kaplıyoruz.Sırt kısımları tepsiye gelecek şekilde.Üzerine pilavı yayıyoruz ve kalan hamsilerle üzerini komple kaplıyoruz.Üzerine bir kaşıkta sıvıyağ gezdirip ısıttığımız 180 dereceli fırında kızarana kadar pişiriyoruz ve bol salatayla servis yapıyoruz.

slide