19 Ekim 2008 Pazar

TAVUKLU BRÜKSEL LAHANASI....

TAVUKLU BRÜKSEL LAHANASI….Bu gün lezzetli olduğu kadarda pratik bir yemek tarifi vermek istiyorum mutfağa girip hemencecik hazırlanacak nefis bir tavuk yemeği üstelikte vitamin deposu Brüksel lahanasıyla birlikte mutlaka denemelisiniz ……

MALZEMELER :
· 4 tane incik but (kişi sayısına göre( ayarlayarsınız)
· 1 kutu Brüksel lahanası
· 1 orta boy kuru soğan
· 1 yemek kaşığı salça
· 2 yemek kaşığı mısır özü yağı
· Tuz, karabiber, kırmızıbiber
YAPILIŞI :
İncik butları yıkayıp çok suyla haşlıyoruz. Suyunu çekince minik küp doğranmış soğanları ve sıvıyağı ekleyip soteliyoruz. Salçayı katıyoruz ve kavuruyoruz. Brüksel lahanalarını ilave ediyoruz. Su, tuz, karabiber ve toz kırmızı biber ekliyoruz..Kapağını kapatıp kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.

slide