27 Ekim 2007 Cumartesi

EL AÇMASI BÖREK


EL AÇMASI BÖREK

MALZEMELER :
4 Su bardağı un
1 Su bardağı ılık su
1 Yemek kaşığı sirke
1 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 Yumurta
Tuz
İÇ HARCINA :
250 Gram kıyma
3 tane iri soğan
Tuz,karabiber
AÇMAK İÇİN :
Nişasta
ARASINA :
100 Gram margarin
1 Çay bardağı sıvıyağ


YAPILIŞI : Unun ortasını havuz gibi açıp kenarlarına tuzu serpiyoruz.Bir kasede yumurta,sirke ve ılık suyu hafifçe çırpıp havuzun içine döküyoruz ve kulak memesi kıvamında bir hamur olana kadar yaklaşık 15 dakika özleştirerek yoğuruyoruz.15 dakika daha dinlenmeye bırakıyoruz.İç harcını pişirerek hazırlıyoruz.
Hamuru ceviz iriliğinde bezelere bölüyoruz .Nişasta serperek pasta tabağı kadar açıyoruz aralarına eritilmiş margarin ve sıvıyağ karışımından sürüp ikişer ikişer üst üste koyup bütün bezelere aynı işlemi tekrarlıyoruz.Hepsi bitince ilk hazırladığımız yufkaları merdaneyle açabildiğimiz kadar büyütüp iç koyarak önce rulo yapıp sonra sarmal şekli veriyoruz..yağlanmış tepsiye dizip Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 dereceye ısıtılmış fırına veriyoruz.

slide