9 Eylül 2007 Pazar

PATATES BÖREĞİ

PATATES BÖREĞİ...Kahvaltı için çok lezzetli ve pratik bir seçenek......




MALZEMELER
· 4 adet patates
· 4 yumurta
· 1,5 demet maydanoz
· tuz,karabiber,kırmızı biber
· 1 su bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI
Patatesleri soyup tavla zarı büyüklüğünde doğruyoruz. Hafifçe tuzlayıp kızdırılmış yağda kızartıyoruz. Yağını süzdürerek kağıt havlu üstüne alıyoruz. Maydanozları ayıklayıp bir kaseye ince ince doğruyoruz. Üzerine yumurtaları kırıp tuz ve baharatları ilave edip çırpıyoruz. Tavamızı çok az yağlayıp kızınca maydanozlu yumurta karışımının yarısını döküp tavayı hafifçe sallayarak her tarafına yaydırıyoruz. Üzerine kızarttığımız patatesleri yerleştiriyoruz. Geri kalan maydanozlu harcı patateslerin üzerini komple kaplayacak şekilde döküp üzerini kaşıkla yaydırıyoruz. Üstüne kapak kapatıp birkaç dakika pişiriyoruz.Daha sonra kapak yardımıyla çevirip diğer tarafını da pişiriyoruz.İşte bu kadar basit ve kolay bir börek.





slide