27 Eylül 2007 Perşembe

EGLER PASTA



MALZEMELER:
3-4 yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı su1 su bardağı un
1 tutam tuz
125 gr. tereyağı

KREMASI:
Yarim kg. sut
2 cay bardağı seker
1 paket vanilya
60gr tereyağı
2 kaşık un
2 yumurta sarisi

ÜZERİNE :
80 gram bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağ
YAPILISI :
Su,tuz,şeker ve yağ ateşte kaynatılır. Un ilave edilerek 10 dk pişirilir. Soğuduktan sonra yumurtalar birer birer ilave edilir ve mikserle iyice çırpılarak yedirilir. Yağlanmış tepsiye krema sıkıcağının en kalın duyuyla aralıklarla dizilir. önce 200 derecede kızarana ve kabarana kadar tuttum sonra 100 ye indirdim firinin isisini.İçleri iyice kurusun diye toplam 45 dakikada oldular. Firindan cikinca soguduktan sonra iclerine sogumus krema koydum. En ustede eritilmiş bitter çikolatayı kaşığın tersiyle sürdüm.Hindistan cevizi rendesi serptim.



slide