5 Nisan 2008 Cumartesi

GELİNCİK BÖREĞİ

GELİNCİK BÖREĞİ…..Baharın gelmesiyle birlikte yenilebilen otlarda yavaş yavaş Pazar tezgahlarında boy göstermeye başladı.Bende Perşembe günü pazara gittiğimde bu güzel gelincik otlarını gördüm ve hemen aldım sebze ve meyvenin yanı sıra bu tarz otları da sofralardan eksik etmemek lazım hem bol vitaminli ve hem de çok lezzetli.


Daha önce denemeyenler ve bilmeyenler olabilir diye pişmemiş resmini de ekliyorum.

MALZEMELER :
1 kilo gelincik otu
2 iri kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
KREP İÇİN :
2 yumurta
2 su bardağı süt
2,5 çay fincanı un
½ poşet kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çimdik şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN :
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt

YAPILIŞI : İlk olarak tüm krep malzemelerini mikserle 5 dakika çırpıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.Öbür taraftan da geniş bir tencereye sıvıyağı ekliyoruz ince kıyılmış soğanları ve sarımsağı soteliyoruz.salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar şöyle bir çeviriyoruz.İyice bol suyla yıkanmış ve ince kıyılmış gelincik otunu ekleyip solana kadar kavuruyoruz.Biraz su ilave edip pişmesine yakında tuz ve karabiberini ekliyoruz.Pişirip ılınmaya bırakıyoruz.Dinlenmiş krep hamurumuzdan hafif yağlanmış tavada kreplerimizi pişiriyoruz.Ilınmış harcımızı kreplerimize paylaştırıp rulo şeklinde sarıyoruz hafifçe yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yoğurt ilavesiyle çırptığımız yumurta sarısından sürüp 200 dereceli fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.

slide