5 Nisan 2008 Cumartesi

GELİNCİK BÖREĞİ

GELİNCİK BÖREĞİ…..Baharın gelmesiyle birlikte yenilebilen otlarda yavaş yavaş Pazar tezgahlarında boy göstermeye başladı.Bende Perşembe günü pazara gittiğimde bu güzel gelincik otlarını gördüm ve hemen aldım sebze ve meyvenin yanı sıra bu tarz otları da sofralardan eksik etmemek lazım hem bol vitaminli ve hem de çok lezzetli.


Daha önce denemeyenler ve bilmeyenler olabilir diye pişmemiş resmini de ekliyorum.

MALZEMELER :
1 kilo gelincik otu
2 iri kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
KREP İÇİN :
2 yumurta
2 su bardağı süt
2,5 çay fincanı un
½ poşet kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çimdik şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN :
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt

YAPILIŞI : İlk olarak tüm krep malzemelerini mikserle 5 dakika çırpıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.Öbür taraftan da geniş bir tencereye sıvıyağı ekliyoruz ince kıyılmış soğanları ve sarımsağı soteliyoruz.salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar şöyle bir çeviriyoruz.İyice bol suyla yıkanmış ve ince kıyılmış gelincik otunu ekleyip solana kadar kavuruyoruz.Biraz su ilave edip pişmesine yakında tuz ve karabiberini ekliyoruz.Pişirip ılınmaya bırakıyoruz.Dinlenmiş krep hamurumuzdan hafif yağlanmış tavada kreplerimizi pişiriyoruz.Ilınmış harcımızı kreplerimize paylaştırıp rulo şeklinde sarıyoruz hafifçe yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yoğurt ilavesiyle çırptığımız yumurta sarısından sürüp 200 dereceli fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.

24 yorum:

Nilgün dedi ki...

Nilcigim ellerine saglik canim..
Ben burda gelincik otu yerine ispanakli deniyecegim.Pratik ve lezziz daha ne olsun..


SEVGILER

Kevser dedi ki...

Nil'cigim,
sen benim ispanakli tuzlu kekime bende senin bu süper krepli böreklerine bayildim, valla gelincik otunu hic duymadim ama sanirim cok saglikli bir bitkidir ve börege de güzel yakismistir, ellerine saglik diyorum.

Selamlar ve kocaman öptüm..

GonuLunceLezzetLer dedi ki...

Hem sağlıklı hemde harika bir börek olmuş ellerine sağlık canım...

Baharcicegi dedi ki...

gelincik otunu ilk defa duydum,tadi madimak veya ispanagi andiriyor galiba.
Börege nefis lezzet katmistir eline saglik nilcigim

ikizlerinannesi dedi ki...

selam nilim
kiz ben bu otu gecen oktay ustada duymustumm harika olmali ellerine saglik yine konusturmussun marifetini
sevgiler canim iyi pazarlar

feray dedi ki...

Evet çok haklısın bu güzel fırsatları iyi değerlendirmek lazım
Bana ot olsun da nasıl olursa olsun hepsine bayılıyorum. Yalnız krepte denememiştim. Ellerine sağlık Nil im.

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

gelincik otunu ilk defa duyuyorum Nilim,börek şahane görünüyor ellerine sağlık canım,çook öpüyorum iyi hftalr

tadinadoyamadım-dilek dedi ki...

Ellerine sağlık canım
ben hiç denemdim ama,annem yapar çokk gzüel olur böreğide çok lezzetli olmuştur eminim

sevgiyle kal

SICAK PAYLAŞIMLAR AYSEL dedi ki...

GELİNCİK OTUNU İLK KEZ DUYAN BEN OLMADIĞIMA SEVİNDİM :)....

DEMEKKİ BENDEN BAŞKA BİLMEYENLERDE VARMIŞ...

BİZİM PAZARLARDA HİÇ GÖRMEDİM BU OTU... DEĞİŞİK OLDUĞU KESİN...

KREPLERDE FARKLI BİR HAVAYA BÜRÜNMÜŞLER...

CANIMMM ELLERİNE SAĞLIK SICACIK SEVGİLER...

hdidem dedi ki...

ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor sevgiler

hatice dedi ki...

Nil'cigim, harika bir börek gelincik otu ilk defa gördüm umarım pazarda bulabilirim, ellerine sağlık..sevgiler..

ceyt dedi ki...

nilim böreğin nefiss görünüyor.ellerine sağlık canım.gelincik otunu bende ilk kez duyuyorum.yeşillikleri çok severim.bayıldım bu böreğe.
kocaman öpüyorum sevgiler birtanem..

Mihriban dedi ki...

Ellerine sağlık Nil'cim. nefiis görünüyor. Kayınvalidemler gelincik otundan kömbeste adında değişik bir poça türü bişey yapıyorlar. Başta o sandım ama değilmiş. Sevgiler...

Melek* dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel gözüküyor çayla çok güzel gider

Yaren dedi ki...

Canim cok harika görünüyor,istah acici olmus.Ellerine saglik canim,tadanlara afiyet seker olsun.Sevgiyle kal.

Vinho dedi ki...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Vinho, I hope you enjoy. The address is http://vinho-brasil.blogspot.com. A hug.

meleginmarifetleri dedi ki...

Nilcim gerçektende bu ot pek bi lezzetli oluyor dimi salatada da çok lezzetli ben denedim pek beğendim.
Ellerine sağlık öptüm bayy

emineninemekleri dedi ki...

Nilcim, canim ellerine sagli.Inan cok leziz görünüyor.

Kocaman öpüyorummmmmmmmmm
Emos

SICAK PAYLAŞIMLAR AYSEL dedi ki...

SAYFANA HER GELİŞİMDE BANNERINDAKI ÜZÜMLERE ELIMI UZATIP ALASIM GELIYOR...

MUTLU HAFTASONLARI....

SEVGIYLE....

feray dedi ki...

evet Nil cim otlar harika nerede kullanırsan kullan. bende çok severim. Börek de harika ellerine sağlık güzelim.

muko dedi ki...

çok güzel görünüyuor eline sağlık arkadaşım..
sevgiler

zerrin - misss dedi ki...

merhaba nilciğim, bu bildiğimiz gelincik çiçeğinin yeşil tarafımı?.Öyleyse toplamalı.

pek leziz görünüyor.

ellerine sağlık

sevgiler.
http://www.misssgibi.com

Betül dedi ki...

Sevgili Nil,

Ziyaretin için tşekkür ederim. bayıldım bu kreplere, ellerine sağlık.

Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

önce yazı için teşekkürler. sonra gelincik gibi bir bitkiyi tanıttığınız için teşekkürler. yukarıda yazanların bazıları gibi ben de tanımazdım gelinciği, en fazla kırlarda baharda açan bir çiçekti benim için. 2 yıl önce bozcaada'ya gittim. bir kafede gelincikten hem börek, hem zeytinyağlı yemeğini hem de şerbet ve reçelini yapıyorlar. ben en çok şerbet ve reçelini sevdim ve birir şişe satın aldım. istanbula dönünce bitti tabi istedim gönderdiler. adreslerini ilgilenen olur düşüncesiyle yazıyorum:
http://www.bozcaada.info/gelincik/adagelincik.html
sağlıklar...
hüsniye şengül

slide