1 Kasım 2007 Perşembe

ELMA TATLISI

ELMA TATLISI...Hazırlaması çok pratik aynı zamandada çok hafif ve güzel bir tatlı.Denemenizi tavsiye ederim....



ELMA TATLISI

MALZEMELER :
4 Tane kırmızı elma
8 Yemek kaşığı tozşeker
1 su bardağı su
2 poşet böğürtlen çayı (ben doğadanın poşet çaylarından kullandım)
4 Adet karanfil
İÇİ İÇİN :
1 Elma
1 Avuç kuru üzüm
1 Yemek kaşığı tozşeker
1 Avuç ceviz içi
tarçın
ÜZERLERİNE :
Domates reçelinin taneleri

YAPILIŞI :
Elmaları soyup dikkatlice ortalarını oyup boşaltıyoruz..Elmaları alacak genişlikte fazlada büyük olmayan bir tencereye şekeri,çayları ve suyu koyup şerbet haline gelene kadar kaynatıyoruz.Dikkat etmemiz gereken nokta elmaların çatlamaması ne yazık ki benimkilerin bazıları çatladı. Elmaları da yerleştirip kısık ateşte pişiriyoruz. iç malzemesi için elmayı soyup Bir tavaya rendeliyoruz tarçın ve şeker ilave ederek pişiriyoruz.Ceviz içi ve üzümleride ekleyip biraz daha pişirip ateşten alıyoruz.Pişirdiğimiz elmaların içine bu harcı paylaştırıyoruz üzerlerine domates reçeli taneleriyle kapak yapıyoruz.. Ve ısıya dayanıklı bir kaba dizip kalan şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz.Isıtılmış fırında da biraz daha pişiriyoruz.

slide