1 Ocak 2008 Salı

PORTAKAL KASESİNDE HİNDİ SALATA.....

PORTAKAL KASESİNDE HİNDİ SALATA.....Yılbaşı yemeğinden yani dün akşamdan kalan hindi etlerini değerlendirmek için hazırladığım salatayı sizlerle paylaşmak istedim.Çok basitçe hazırlanan lezzetli ve hoş görünümlü bir salata oldu....

MALZEMELER :
Hindi eti (haşlanmış)
2 portakal(kişi başı yarım)
4-5 tane kornişon turşu
½ Haşlanmış havuç
2 Yumurta (haşlanmış)
1 Kase yoğurt
3 Diş sarımsak
1 Yemek kaşığı mayonez
½ Demet maydanoz

YAPILIŞI: Hindi etini, havucu, turşuyu ve haşlanmış yumurtaları ufak küpler halinde kesin. Büyük bir kaseye yoğurdu sarımsağı , mayonezi ve ince kıyılmış maydanozu koyup çırpın.İçine doğradığımız diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Portakalları ikiye bölüp içlerini boşaltın ve salata karışımını paylaştırın.Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin ve bol yeşillik ile servis yapın.Afiyet olsun

slide