7 Ocak 2008 Pazartesi

MULTİVİTAMİN KEK

MULTİVİTAMİN KEK....Geçen gece her zamanki tatlı krizlerimden biri sırasında ortaya çıkan bol vitamili kekimi paylaşmak istiyorum.Biraz şundan biraz biraz bundan derken farklı ama lezzetli bir keşifte bulundum.Özellikle şu aralar ki grip salgınına karşı yanında bir bardak ılık sütle öneriyorum J Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun....

MALZEMELER :

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1su bardağı sıvıyağ
1 portakalın suyu
1 portakalın kabuğu (rende)
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 büyük elma (rende)
2,5-3 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

KREMASI :

1 su bardağı süt
1 su bardağı taze sıkılmış portakal ve mandalina suyu(ikisinin karışımı nefis oldu)
3 kaşık mısır nişastası
5 kaşık şeker
1 poşet vanilya

ÜZERİNE :
3 kaşık toz şeker
1 büyük elma

YAPILIŞI :
Yumurta, şeker ve yağı çırpıyoruz.Sırasıyla portakal suyu,kabuğu,havuç, elma, ceviz ve tarçını ekleyip tahta kaşıkla karıştırıyoruz. En son olarak unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Yağlayıp unladığımız kelepçeli bir kalıba döküp 175 derceye ısıttığımız fırında 45-50 dakika pişiriyoruz.Ilınması için tel ızgara üzerine alıyoruz.


Kreması için soğuk sütün içinde nişastayı iyice eritiyoruz toz şekeri ve portakal suyunu ekleyip ocağa alıyoruz ve çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişiriyoruz koyulaşınca ateşten alıp vanilyasını ekliyoruz.Kekimizin üzerine krema torbası yardımıyla şekiller yapıyoruz 2 kaşık kadarını ayırıyoruz.

En üstü için büyük bir elmayı soyuyoruz ve dikkatlice ortasını temizliyoruz halka halka doğruyoruz.Yapışmaz bir tavaya toz şeker koyup eritiyoruz ve elma dilimlerini karamelize ediyoruz.Kekin üzerine yerleştirip ortalarındaki boşluklara da ayırdığımız kremayı sıkıyoruz.Soğuyunca servis yapıyoruz.



slide