3 Mart 2008 Pazartesi

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ -17 ETKİNLİĞİ

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ -17 ETKİNLİĞİ….Etkinliği bu hafta Belgin arkadaşımız düzenliyor.Kendisine kolay gelsin diyorum.ve işte tarifim ….

YALANCI EKMEK KADAYIFI…..

MALZEMELER:
4 yumurta
4 fincan şeker
5 fincan un
2 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN :
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

ÜZERİ İÇİN :
Kaymak

YAPILIŞI : İlk olarak şekeri geniş bir tencerede karamel haline gelene kadar eritelim ateşten alıp dikkatlice suyu ekleyelim sıçrama olasılığına karşı dikkat J tekrar ateşe koyup karamelin eriyip şerbet haline gelmesini bekleyelim ve altını kapayıp soğutalım.Kadayıfı için :
Yumurta ve şekeri çırpalım süt ve sıvıyağı da ilave edip tekrar çırpalım.En son unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip şöyle bir karıştıralım ve yağlanıp un serptiğimiz tepsiye dökelim üzerini spatula ile düzleyip 175 dereceli sıcak fırında pişirelim. Pişen tatlının ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti yedire yedire dökelim .Soğuyunca kaymak ile servis yapalım.

slide