24 Nisan 2009 Cuma

BALKABAKLI ve ZENCEFİLLİ MUFFİN…..

BALKABAKLI ve ZENCEFİLLİ MUFFİN…..

Öncelikle herkese hayırlı ve uğurlu Cumalar diliyorum…Henüz mevsimi geçmeden balkabağıyla yaptığım ve arşivde bekleyen birkaç tarifimi yayınlamalıyım diye düşündüm.İşte bu muffinler de o tariflerden ilki. 


MALZEMELER :
• 3 yumurta
• 1su bardağı pudra şekeri
• 1 çay bardağı tereyağı (eritilmiş)
• 1 su bardağı süt
• 1 tatlı kaşığı toz zencefil (isteğe bağlı)
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• 2 su bardağı + 2 kaşık un
• 1 kase kadar kabak talısı (önceden kalmıştı )

YAPILIŞI : Klasik muffin hamuruma zencefil ekledim ve kalıplara pay ettikten sonra içlerine birer parça kabak tatlısı koydum ve elimle hafifçe bastırdım ama siz yapmayın çünki benimkiler dibe çöktü  ama tadı ve kabarmasında sorun olmadığını da belirtiyim.Temel ilke önce sıvıları mikserle çırparak ekliyoruz sonra kuru malzemeleri de koyup elimizle homojen bir karışım hazırlayıp kağıt kalıplara pay edip 175 dereceli fırında pişiriyoruz. Zencefil ve balkabağını birlikte kullanma fikri tamamen doğaçlama ortaya çıktı ama birbirlerine çok yakıştılar…

slide