1 Ekim 2007 Pazartesi

ZEYTİNLİ RAMAZAN PİDESİ

MALZEMELER :

  • 1 bardak ılık süt
  • 1 bardak ılık su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 küçük paket yaşmaya
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 su bardağı zeytin (çekirdeksiz ve ufak doğranmış)
  • Aldığı kadar un(yaklaşık 500 gram)

ÜZERİ İÇİN :

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı un

YAPILIŞI : İlk olarak ılıksütün içine şekeri ve mayayı koyup eritiyoruz.Yoğurma kabına alıp sıvıyağ, tereyağ ve suyu ekleyip hepsini karıştırıyoruz.Unu eliyoruz ve azar azar ekliyoruz en üste tuzu serpip yoğuruyoruz.Ekmek hamurundan daha yumuşak hafifçe ele yapışan bir hamur oluyor.İyice özleşince mayalandırıyoruz.Ben bir gün önce iftardan sonra mayaladım gece yatarken strecleyip dolabın en alt rafına koydum.Ertesi gün iftardan 4-5 saat önce dolaptan çıkarıp tekrar yoğurdum ve zeytinleri ekledim.Biraz daha mayalandırıp tezgahta elimle bastırarak açıp yuvarlak şekil verdim ve yine parmaklarımla üzerine şekiller yapıp yoğurtla çırptığım yumurta sarısını sürüp susam serptim ve 200 derece fırında pişirdim.






slide