25 Ekim 2008 Cumartesi

KREPTE TAVUK ŞİŞ

KREPTE TAVUK ŞİŞ.....
MALZEMELER

Krep için :

  • 2.5 cay fincani un
  • 2 su bardagi sut
  • 2 yumurta
  • 1/2 cay kasigi tuz
  • 1/2 cay kasigi kabartma tozu
  • 2 corba kasigi sivi yag
  • 4 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)

Köftesi için

  • 2 adet tavuk göğsü (derisiz)
  • 1 adet kurusoğan
  • 1 yumurta
  • köfte baharatı
  • galeta unu
  • 1/2 demet maydanoz
  • tuz
  • karabiber

YAPILIŞI

İlk olarak krep malzemelerini mikser ile pürüzsüz kıvamda olacak şekilde iyice çırpıyoruz.Buzdolabında 30 dakika dinlendiriyoruz. Bu arada köfteleri hazırlıyoruz.Tavuk göğsünü rondoda kıyma haline gelene kadar çekiyoruz.Rende soğanı, yumurtayı ince kıyılmış maydanozu, tuzunu, baharatlarını ve kıvamı gelecek miktarda galeta unu ilavesiyle iyice yoğurarak köfte harcımızı hazırlıyoruz.Çöp şişlere takarak tepsiye sıralıyoruz.buz dolabında dinlendiriyoruz.

Dinlenmiş krep hamurundan hafif yağlanmış tavada krepleri pişiriyoruz.Köfteleri az yağlı teflon tavada pişirerek kreplere sararak servis yapıyoruz.


slide