30 Haziran 2007 Cumartesi

SUPANGLE

İŞTE BU BLOGUMDAKİ İLK TARİFİM




SUPANGLE



Malzemeler :



2 yumurta


3 yemek kaşığı un


2 yemek kaşığı kakao


1,5 çay bardağı şeker


3 su bardağı süt


1 fiske tuz



YAPILIŞI : Yumurta aklarını bir fiske tuzla kar haline getir. Buz dolabına kaldır. Çırpılmış yumurta sarısı, şeker, süt ve un ile çırpıp kaynat. Kakao ekle karıştırıp ocaktan al. Ara ara karıştırıp soğuması için beklet. Yumurt karını buzdolabından çıkarıp, Spatula yardımıyla nazikçe supangle'ye karıştır.


Kaselerin dibine kek dilimlerini paylaştır. Supangleyi dök. Soğuyunca dilediğin malzemelerle süsle.Ben rende hindistan cevizi kullandım.







slide