6 Eylül 2007 Perşembe

KUNTA KİNTE KEK

KUNTA KİNTE KEK....Tarif Güler midillinin kitabından.Yıllardır yaparım hiçbir zaman şaşmayan bir tarif......

MALZEMELER:
4 yumurta1 su bardağı süt2 su bardağı tozşeker2 su bardağı un3 çorba kaşığı kakao1 paket kabartma tozu1 paket vanilya250 gr tereyağ

YAPILIŞI

Fırını 200 dereceye ısıtın. Tereyağını eritin. Soğumasını bekleyin. Bir kasede yumurta, tozşeker, süt, kakao ve vanilyayı iyice çırpın. Şeker eridikten sonra soğumuş olan margarini karışıma ekleyin. Karışımdan bir su bardağı kadarını kenara ayırın. Un ve kabartma tozunu harmanlayın. Elekten geçirerek karışıma ilave edin Fırına dayanıklı bir kabı yağlayın. Hamuru içine boşaltıp üstünü düzeltin. Kabı fırına verip 30 dakika kadar pişirin. Pişirme süresi değişebilir. Bundan dolayı Kekin pişip pişmediğini anlamak için içine bir kürdan batırın. Kürdan temizse kek pişmiş demektir. Pişmiş olan keki fırından alın ve soğuması için oda sıcaklığında bekletin. Kek ılıkken kenara ayırdığınız sosu üzerine eşit olarak gezdirin ve çekmesini sağlayın.Ben ayrıca üzerine nutella ile süs yaptım ama sade hali bile nefisti

slide