22 Ekim 2008 Çarşamba

GÜVEÇTE SUCUKLU KURU FASULYE

GÜVEÇTE SUCUKLU KURU FASULYE….Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biridir kuru fasulye özellikle böyle soğuk havalarda yanında turşuyla nefis olur.Hazırlanışını bilmeyenler için buyurun tarifi….

MALZEMELER :
½ kg kuru fasulye (haşlanmış)
1 baş kuru soğan
3 tane çarliston biber
½ kangal sucuk
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Kimyon,karabiber
YAPILIŞI : Soğanı ince yemeklik doğruyoruz güveçte tereyağı eritip sıvıyağı da ekledikten sonra soğanları da ekleyip pembeleşene kadar kavuruyoruz.İri doğranmış biberleri ve dilimlediğimiz sucukları da ekleyip kavuruyoruz salçaları da katıyoruz şöyle bir çevirip fasulyeyi ilave ediyoruz tuz karabiber ve kimyonu da ekleyip üstünü örtecek kadar su ilave ediyoruz üzerini yağlı kağıtla kaplayıp kapağını örtüyoruz kısık ateşte pişiriyoruz

slide