25 Ekim 2007 Perşembe

ÇİĞ BÖREK

ÇİĞ BÖREK


MALZEMELER:
1 Yumurta
Su
Tuz
4,5 su bardağı un



İÇ HARCI :
250 Gram kıyma
2 İri soğan
Tuz,karabiber
Kızartmak için sıvıyağ


YAPILIŞI :
Unun ortasını havuz gibi açıyoruz.Yumurta, tuz ve su ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur haline gelene kadar yoğuruyoruz.15 dakika kadar dinlendirip ceviz iriliğinde bezelere bölüyoruz.Unlanmış zeminde merdaneyle Pasta tabağı ebadında açıp içlerine ince doğranmış soğanla kıyma tuz ve karabiberi karıştırarak hazırladığımız harcı paylaştıralım ve yarım ay şeklinde kapatıp bol sıvıyağda kızartalım ve bir kağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını çektirelim.Ilık servis yapalım.

slide