3 Kasım 2007 Cumartesi

KAZANDİBİ

KAZANDİBİ....Sütlü tatlıların en sevilenlerinden biri içindeki damla sakızı aroması da sütle mükemmel bir uyum sağlıyor.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER :

5 Su bardağı süt
1,5 Su bardağı toz şeker
3 Çorba kaşığı pirinç unu
2 Çorba kaşığı nişasta
2 parça damla sakızı

YAPILIŞI:
Soğuk sütün içine toz şekeri ve damla sakızını ekliyoruz. Nişastayı ve pirinç ununu da koyup karıştırarak kaynatıyoruz. Pudra şekerini tepsiye döküp hafifçe karamelize ediyoruz. Kazandibimizi pişince mikserle çırpıp bir miktarını karamelin üzerine döküp spatulayla karıştırarak yaydırın. Rengi dönünce kalan kazandibini de üzerine döküp yayıp ateşten alıyoruz.Tezgaha nemli bir bez serip tepsiyi üzerine oturtuyoruz ki servis yaparken tepsiden kolayca çıksın. Soğuk servis yapıyoruz....

slide