28 Nisan 2009 Salı

BULYONLU SOSİSLİ POĞAÇALAR.................

BULYONLU SOSİSLİ POĞAÇALAR…Bu sabah kahvaltı için hazırladığım poğaçalar çok hafif ve yumuşacık oldular .Bu poğaçanın özelliği hamuruna yumurt girmiyor ve hamurunu mayalarken içine ezdiğimiz et bulyonları ekliyoruz tadına tad katıyor mutlaka denemelisiniz  :)

MALZEMELER :
Hamur için:
• 5,5 su bardağı un
• 25 gram instant maya
• 2 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 yemek kaşığı tuz
• 2 çay bardağı sıvıyağ
• 1 çay bardağı yoğurt/susuz kısmından
• 1 su bardağı su
• 2 tane et bulyon
İç harcı için :
• Sosis
• 1 kuru soğan
• 2 diş sarımsak
• 1 kaşık salça
• Kekik karabiber tuz

Hamuru geceden mayalayıp buzdolabına sebzeliğin hemen üzerindeki rafa ağzı kapalı bir kapla koydum.Sabah dolaptan çıkarıp yarım saat kadar oda ısısında kendisine gelmesini bekledim .Bu arada iç harcını hazırladım soğanı ve sarımsakları ince doğradım ve sıvıyağda kavurdum minik doğradığım sosisleri de ekleyip biraz daha soteledim salçayı baharatları ve tuzu ekledim biraz daha çevirip su ekledim ve suyunu çekince ocaktan alıp ılınmaya bıraktım.Hamurdan yumurta kdar bezeler alıp iç harçtan koydum ve şekil verip üzerlerine yumurta sarısı sürüp 190 dereceye ısıttığım fırında pişirdim.sıcak sıcak kahvaltımıza eşlik ettiler :)

slide