2 Temmuz 2007 Pazartesi

TENCEREDE FİNCAN KEKİ




Tarifini teyzemin kızı gülden ablam dan aldığım bir kek.Özelliği fırında değil tencerede ve suda pişmesi.Üstelik içinde yağıda yok.



TENCEREDE FİNCAN KEKİ
Malzemeler : 1 yumurta1 çay bardağı süt1,5 çay bardağı tozşeker2 çaybardağı un2 yemek kaşığı kakao1 poşet vanilya1 poşet kabartma tozu
Yapılışı : Yapılışı pek özen istemiyor. Sadece tüm malzemeyi koyup el ile çırpıyoruz. Sonra 6 adet nescafa fincanına paylaştırıyoruz.Yayvan bir tencereye dizip, fincanların dışlarından yarılarına gelcek kadar ılık su koyuyoruz. Kapağını sıkıca kapatıp önce yüksek ateşte kaynama noktasına kadar bekliyoruz, kaynamaya başlayınca ocağımızın en düşük tarafında hiç kapağını açmadan 20 dakika pişiriyoruz. altını kapatıp yine hiç açmadan 15 dakika daha bekletiyoruz. Ilık servis yapıyoruz. Sonuçta 6 tane top kekimiz oluyor. Bu tarifte diğer bloğumda bulunmaktadır

slide