8 Aralık 2007 Cumartesi

ELMALI VE MERENGLİ PASTA

ELMALI VE MERENGLİ PASTA

MALZEMELER :
3yumurta sarısı
3 yemek kaşığı su
1,5 çay bardağı şeker
½ çay bardağı sıvı yağ
½ çay bardağı süt
1 poşet vanilya
1,5 su bardağı un (elenmiş)
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu

MERENG İÇİN :
3 yumurtanın akı
7 kaşık toz şeker
3 tatlı kaşığı nişasta

İÇ MALZEMESİ :
5 tane elma
5-6 kaşık toz şeker (elmanın tadına göre ayarlayın)
1 yemek kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz (iri kırılmış)

YAPILIŞI: İlk olarak keki hazırlıyoruz : yumurta sarıları ile su ve şekeri mikserle krema haline gelene kadar çırpıyoruz..Sıvıyağ süt ve vanilyayı da ekleyip çırpıyoruz.Kabartma tozunu ve unu da eleyerek ekliyoruz ve tahta kaşıkla iyice karıştırıp yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba döküp üzerini düzeltiyoruz ve ısıtılmış 175 dereceli fırına verip pişiriyoruz..Kekimiz pişerken iç harcını hazırlıyoruz.elmaları soyup rendeliyoruz ve toz şeker ve ceviz ilavesiyle pişriyoruz.en son tarçını da ekleyip ateşten alıyoruz.Pişen kekimizin üzerine yayıyoruz ve ılınmaya bırakıyoruz bu arada yumurta aklarını bir tutam tuz ilavesiyle çırpmaya başlıyoruz azar azar şekeri ekleyerek kar haline getiriyoruz en son kaşık kaşık nişastayı da ekleyerek çırpıyoruz ve kar haline getiriyoruz. Elmalı harcın üzerine de bu mereng harcını döküp kaşıkla şekillendiriyoruz. Ben gül deseni yapmaya çalıştım umarım olmuştur :))) . 180 derceli fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz aman fırında unutmayın ben unuttumda :))) az daha yanıyordu...


slide