2 Şubat 2008 Cumartesi

FRAMBUAZ MARMELATLI PASTA

FRAMBUAZ MARMELATLI PASTA….Bu pastayı komşunun oğlunun doğum günü için hazırladım. Bir anda aklıma estiği için ve alışverişe çıkacak vaktim olmadığını da fark edince eldeki ve evdeki malzemelerle bu pasta ortaya çıktı.Hediye götürdüğüm için kesilmiş halinin resmini sizlere gösteremiyorum. İşte tarifi….


MALZEMELER :
4 yumurta
4 fincan şeker
3 fincan un
1 fincan nişasta
1 poşet vanilya
1 poşet kabartma tozu

KREMASINA :
2,5 su bardağı süt
2 kaşık nişasta
1 kaşık un
1 kaşık pirinç unu
5 kaşık toz şeker
½ kutu labne peyniri
1 poşet vanilya

ÜZERİ İÇİN :
1 poşet kremşanti
1 su bardağı süt
1 çay bardağı frambuaz reçeli
Süslemek için renkli şekerler

YAPILIŞI : İlk olarak pandispanyası için yumurtaları ve şekeri iyice köpürene kadar çırptım. Daha sonra unu, nişastayı, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekledim ve spatulayla karıştırıp yağlıkağıt serdiğim kelepçeli kalıba döküp 180 dereceli fırında pişirdim. Kreması için vanilya ve labne peyniri hariç tüm malzemeyi çırptım ve göz göz olana kadar pişirdim vanilyayı ve labneyi ekleyip ocaktan aldım Soğuması için bekledikten sonra pandispanyayı ikiye kestim sulandırdığım marmelatla katlarını ıslattım ve kremayı tekrar çırpıp arasına sürdüm diğer katı kapatıp soğuk sütle hazırladığım krem şantiyle üstünü ve yanlarını kapladım marmelat ve renkli şekerlerle süsledim…

slide