MALZEMELER
Krep için :
- 2.5 cay fincani un
- 2 su bardagi sut
- 2 yumurta
- 1/2 cay kasigi tuz
- 1/2 cay kasigi kabartma tozu
- 2 corba kasigi sivi yag
- 4 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
Köftesi için
- 2 adet tavuk göğsü (derisiz)
- 1 adet kurusoğan
- 1 yumurta
- köfte baharatı
- galeta unu
- 1/2 demet maydanoz
- tuz
- karabiber
YAPILIŞI
İlk olarak krep malzemelerini mikser ile pürüzsüz kıvamda olacak şekilde iyice çırpıyoruz.Buzdolabında 30 dakika dinlendiriyoruz. Bu arada köfteleri hazırlıyoruz.Tavuk göğsünü rondoda kıyma haline gelene kadar çekiyoruz.Rende soğanı, yumurtayı ince kıyılmış maydanozu, tuzunu, baharatlarını ve kıvamı gelecek miktarda galeta unu ilavesiyle iyice yoğurarak köfte harcımızı hazırlıyoruz.Çöp şişlere takarak tepsiye sıralıyoruz.buz dolabında dinlendiriyoruz.
Dinlenmiş krep hamurundan hafif yağlanmış tavada krepleri pişiriyoruz.Köfteleri az yağlı teflon tavada pişirerek kreplere sararak servis yapıyoruz.
5 yorum:
canım merhaba,
ellerıne saglık cok lezzetlı ve guzel gorunuyor. denıyecem sevgıler...
Nilim, gözümüz aydın canım.çok mutluyum.bloglarımıza kavuştuk çok şükür.umarım bu tekrar etmez.
krepte tavuk şişin müthiş görünüyor.ellerine sağlık tatlım.
öpüyorum çoookk:)
merhaba güzel bir tarif şık bir sunum çok beğendim eline sağlık canım
canim harika bir tarif ve muhtesem sunmussun ellerine saglik bloglarda acilmis cok sükür sevgiler
canım çok şükür kavuştuk:) tarif muhteşem ellerine sağlık hayatım çok öpüyorum..
Yorum Gönder