27 Ekim 2007 Cumartesi

EL AÇMASI BÖREK


EL AÇMASI BÖREK

MALZEMELER :
4 Su bardağı un
1 Su bardağı ılık su
1 Yemek kaşığı sirke
1 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 Yumurta
Tuz
İÇ HARCINA :
250 Gram kıyma
3 tane iri soğan
Tuz,karabiber
AÇMAK İÇİN :
Nişasta
ARASINA :
100 Gram margarin
1 Çay bardağı sıvıyağ


YAPILIŞI : Unun ortasını havuz gibi açıp kenarlarına tuzu serpiyoruz.Bir kasede yumurta,sirke ve ılık suyu hafifçe çırpıp havuzun içine döküyoruz ve kulak memesi kıvamında bir hamur olana kadar yaklaşık 15 dakika özleştirerek yoğuruyoruz.15 dakika daha dinlenmeye bırakıyoruz.İç harcını pişirerek hazırlıyoruz.
Hamuru ceviz iriliğinde bezelere bölüyoruz .Nişasta serperek pasta tabağı kadar açıyoruz aralarına eritilmiş margarin ve sıvıyağ karışımından sürüp ikişer ikişer üst üste koyup bütün bezelere aynı işlemi tekrarlıyoruz.Hepsi bitince ilk hazırladığımız yufkaları merdaneyle açabildiğimiz kadar büyütüp iç koyarak önce rulo yapıp sonra sarmal şekli veriyoruz..yağlanmış tepsiye dizip Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 dereceye ısıtılmış fırına veriyoruz.

6 yorum:

meleginmarifetleri dedi ki...

el açması börek nefis olur çıtır çıtır ellerine sağlık canım harika sizlerede afiyet olmuştur inşallah iyi haftasonları dilerim hoşçakal

banu gökşin dedi ki...

of nefis görunuyor ellerine sağlık. sevgiler.. her tarifin ayrı guzel..

MUTFAKISTAN dedi ki...

cok guzel gorunuyor elde acmanın keyfı baskadır daha lezzetlı olur ellerınıze saglık

sarimutfak.blogspot.com dedi ki...

selam
tabaktaki herşey çok güzel görünüyor .elde açma börekte bir başka olur eline sağlık
sevgiler

nino dedi ki...

mmm canim ellerine saglik

Baharcicegi dedi ki...

börek nefis görünüyor el acmasi olunca daha bir lezzetli olmustur eline saglik

slide