24 Mart 2008 Pazartesi

ERZURUM KETESİ…

ERZURUM KETESİ…Biliyorum çok uzun aralar veriyorum biriken işlerim vardı ama koşturmacalar hiç bitmiyor bloğumu güncelleyememek bir yana bloglardaki arkadaşlarımı bile ziyaret edecek vakit bulamadım.Geçenlerde ablamla birlikte yaptığımız ketelerin tarifini paylaşmak istiyorum ablam bir Erzurum gelini ve müthiş keteler yapar bende ondan öğrendiğim şekliyle yazıyorum…..
MALZEMELER :

İÇ HARCI :
Tereyağ
Un
Tuz

HAMURU İÇİN :
2 yumurta
½ su bardağı eritilmiş tereyağ
½ su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz maya
1 atalı kaşığı kabartma tozu
1 bardak süt
1 bardak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Aldığı kadar un

ARALARINA :
350 garm eritilimiş tereyağ
YAPILIŞI : İlk olarak iç harcı için tavada yağı eritiyoruz ve kısık ateşte unu tuz ilavesiyle altın rengi olana kadar kavuruyoruz ateşten alıp soğuması için bekletiyoruz. Hamur için tüm hamur malzemesiyle yumuşak ve homojen bir hamur yoğrulur uzun süre yoğrulursa daha güzel oluyor. Üzerine nemli bir bez örtülüp yarım saat dinlendirilir yumurtadan biraz iri bezelere bölünüp unlanmış tezgahta dikdörtgen açılıp üzerine tereyağı gezdirilir karşılıklı kenarları üst üste katlanır tekrar yağ gezdirilip tekrar diğer iki kenar üste katlanıp kare şekline getirilir.Soğumuş harcımızdan konulur ve bohça şeklinde katlanır.Yağlanmış tepsiye yakın yakın dizilir yoksa benimkiler gibi açılırlar J Üzerlerine sıvıyağla inceltilmiş yumurta sarısı sürülüp 190 dereceli fırında pişirilir yanında da demli çayla nefisss oluyor benden söylemesi….

17 yorum:

nino dedi ki...

ay nefis bunlar canim ahrikasin

Feyza Fidan dedi ki...

Sevgili Nil,
Manşetten daha Erzurum sözcüğünü okur okumaz depar atıp geldim bir Erzurumlu olarak ( gerçi evlendikten sonra kütük İstanbula geçti ama ne yazar ben Erzurumluyummm ötesi yok:)..
Bu keteye bayılırım, annem çok güzel yapar bende çokk güzel yerim :)) Bu yaşıma geldim hiç yapmadım işin aslı, ellerine sağlık enfesss..Ketenin yanınada sadece tatlı çayyy isterim..Kaptım tepsiyi gidiyorum :))
Sevgiler...

SICAK PAYLAŞIMLAR AYSEL dedi ki...

VALLA HARİKA GÖRÜNÜYOR KETELER... GEL BENİ YE DİYOR HER BİRİ...

SICACIK SEVGİLER...

http://hunerlieller.net dedi ki...

selam.keteyi çok severim ve sıkçada yaparım:)))bende erzincanlıyım.sizinde elinize saglık.harika görünüyorlar.misss gibi koktu valla...sevgiler.

Nilgün dedi ki...

Pufuduk pufuduk olmuslar Milföy hamuru gibi...Eminimki bi okadarda lezzizdir..Ellerine saglik


SEVGILER

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

hiç denemedim ama muhteşem görünüyor Nilim ellerine sağlık...çok öpüyorum hayatım

EZGi :)) dedi ki...

küçükken erzurumlu komsumuz yapardı bizde bayıla bayıla yerdik gerçekten çok güzel bir lezzet ben size gelsem bugünlük olurmu acaba canım:))
ellerine saglık kocaman sevgiler

yesildomates dedi ki...

nilciğim bende erzurumlu bir tanışımın evinde yemiştim..hala tadını unutamıyorum..
gerçekten çok lezzetli oluyo..

ellerine sağlık..öpüyorum..

disal dedi ki...

aaa bende çok severim...bi süre bayburtta yaşadım...oraların ketelerini bilirim...

ellerinize sağlık ikinizinde....harika görünüyorlar...

muko dedi ki...

hımmmmmmmmmmmmmm olsada yesek harika görünüyorlar,ellerien sağlık canım..

ceyt dedi ki...

merhaba Nilim,keteleri çok severim bunu hiç bilmiyordum.harika görünüyor.senin de ablanın da ellerine sağlık canım.
kocaman öpüyorum.
sevgiler..

Adsız dedi ki...

sevgili Nil keteler harika gorunuyor
daha once yedigimi hic hatirlamiyorum
fakat tadi eminimki harikadir


www.yenitadlar.blogcu.com

emineninemekleri dedi ki...

Nilcim, nefissssss nfisssssssssssssss.

Kocaman öpüyorummmmmmmmmmm
Emos

mutfaktayim dedi ki...

Ellerine sa�l�k can�m harika g�r�n�yor.

Sevgiler...

Mihriban dedi ki...

Nil'cim eelllerine sağlık canım çok güzel görünüyorlar. Sevgiler selamlar...

pervin dedi ki...

sevgili nilcim ellerine sağlık keteler harika birtanecik aldım haberin olsun sevgiyle kal...

BİR DEMLİK SOHBET dedi ki...

10 nisan 2008 tarihine kadar engüzel pasta yarismamız var katılırmısınız.ayrıntı http://birdemliksohbet.blogspot.com TÜM ARKADAŞLAR Davetlidir. HayırlıCumalar

slide