4 Eylül 2007 Salı

PASKALYA ÇÖREĞİ

PASKALYA ÇÖREĞİ.......Pastahanelerden aldığımız paskalya çöreğinin klasik tarifi işin sırrı içine konan mahlep ve damla sakızında.




Malzemeler : 1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1çay bardağı sıvıyağ
1 tutam tuz
2 kesme şeker kadar yaşmaya
1 tatlı kaşığı mahlep
3 su bardağı un
1 paket damla sakızı
Üzerine : 1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
file fındık (bende yoktu)
Yapılışı : Önce, un, tuz ve maya karıştırılır. Pudra şekeri ve sıvıyağ eklenir. Ilık süt, mahlep ve iyice dövülmüş sakız eklenir ve iyice yoğrulur.Üzeri örtülüp ılık bir yerde 45 dakika iyice mayasının gelmesi için bekletilir.İri bezelere bölünür. Ne çok ince nede çok kalın olmayan şeritler yapılır .Önce saç örgüsü şekli verilir sonra örgüler kendi etrafında döndürülür. Hafifçe yağlanmış tepsiye dizilip üzerlerine sıvıyağ ile çırptığımız yumurta sarısı sürülür, file fındık serpilir. 15 dakika daha mayası gelsin diye bekletilip ısıtılmış 170dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

slide