9 Ekim 2007 Salı

DAMLASAKIZI MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ

DAMLA SAKIZI MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ.....Biraz gecikmeli bir tarif ama yapılışı çok kolay ve pratik Ramazanın son günlerinde denemek isteyenler için tarifi veriyorum.Biz beğenerek yedik ama bir dahaki yapışımda içine cevizde eklemeye karar verdim siz öyle deneyin derim...


MALZEMELER :
6 Adet güllaç yaprağı
4 su bardağı süt
2 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 paket sakızlı muhallebi
3,5 su bardağı süt
üzeri için nar
YAPILIŞI : İlk olarak muhallebiyi 3,5 su bardağı sütle pişirip soğuması için kenara alıyoruz.Bir tencereye 4 bardak süt ve şekeri koyup şeker eriyene kadar ısıtıyoruz kaynatmıyoruz.Küçük parmağımızın dayanabileceği ısı en mükemmel sonucu veriyor.Sonra geniş bir tepsiye bir güllaç yaprağı koyup ıslatıyoruz.Hoşaf kasesinin içine kenarları dışarıya sarkacak şekilde yayıp içine soğumuş muhallebiden koyuyoruz ve bohça şeklinde kapatıyoruz.Tüm yufkalara aynı işlemi tekrarlıyoruz Servis yapacağımız tabaklara ters çeviriyoruz ve nar ile süslüyoruz.

4 yorum:

banu gökşin dedi ki...

canım tariflerin çok güzel hele bu tatlın nefis cok değisik ellerine sağlık sevgiler.

serinmavi dedi ki...

Hayırlı ve huzur dolu bir bayram diliyorum....
Selam ve sevgiler....

Baharcicegi dedi ki...

damla sakizini sevemedim gitti tatlilarda,ama güllaci cok severim eline saglik canim.
.seker gibi tatli mutlu bayramlar dilerim

nino dedi ki...

ellerine saglik canim simdiden bayramini kutlarim

slide