19 Ekim 2007 Cuma

ELBASAN TAVA




MALZEMELER:

•3 çorba k. tereyağ
•750 g kemiksiz kuzu eti
• 2 orta boy soğan (iri doğranmış)
• 6 su bardağı su
•tuz
•2 su bardağı süzme yoğurt
• 1/2 su bardağı un
•2 yumurtanın sarısı


YAPILIŞI:
Tereyağını genişçe bir tencerede orta ateşte eritin.Yağ kızınca etleri ilave edip, bir kez alt üst ederek, her iki yanı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin.Soğanı ve suyunu ilave edip,bir taşım kaynatın.Üzerindeki köpüğü alıp,atın. Tuzunu katın.Ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatın. Etleri ağır ateşte pişirin. Fırınınızı 180° C'ye getirip ısıtın.Etleri ısıya dayanıklı bir fırın kabına aktarın.Et suyunu ocakta yarı yarıya çektirin.Küçük bir tencerede yoğurdu unla karıştırıp,içine süzerek sıcak et suyunu ilave edin.Ağır ateşte,karıştırarak 10 dakika pişirin.Yumurta sarılarını bir kapta çırpın.Sıcak sostan birkaç kaşık ilave edip tekrar çırpın ve kaynamakta olan yoğurtlu sosa yine karıştırarak yedirin.Tencereyi ateşten alın. Sosu sıcak olarak etlerin üzerine dökün. ısıtılmış olan fırına sürüp,sos altın sarısı bir renk alıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika pişirin.

7 yorum:

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

ben geldim:)
Nilim bide buraya yazyım dedim elbasan tava süperr ellerine sağlık canımcım öptüm

Adsız dedi ki...

Canim elbasan tavan harika olmus eline saglik

Adsız dedi ki...

elbasan tava dedim mi dururum bir kenarda çok güzel olmuş
ellerine sağlıkkk

NiNo dedi ki...

canim ellerine saglik nefis bir yemektir bilirim ;)

Anonymuss dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
meleginmarifetleri dedi ki...

nil nerelerdesin sen ya hiç uğramaz oldun ben merak ettim elbasan tavada harika olmuş ellerine sağlık iyi pazarlar dilerim hoşçakal

Baharcicegi dedi ki...

Elbasan tava nefis görünüyor eminim cok lezzetlidir eline saglik canim

slide