28 Kasım 2007 Çarşamba

ETLİ KABAK DOLMASI

ETLİ KABAK DOLMASI....Bu aralar üst üste tatlı tarifleri yayınlıyorum birazda yemek tarifi ekliyim dedim.Her insan kolay kolay kabak sevmez ama ben kabağın her çeşidini ve içerisinde kabak olan herşeyi çok severim.İşte tarifi.....

MALZEMELER :
6 adet kabak (dolmalık)
2 soğan
300 gram satır kıyma
1 fincan pirinç
2 tatlı kaşığı salça
2 orta boy domates
3 kaşık sıvıyağ
tuz,nane,karabiber,dolma baharı

YAPILIŞI :
İlk olarak kabakların dışını temizleyip 3 er parçaya bölünür.Kıyma,yıkanmış pirinç,rendelenmiş domates,salça,sıvıyağ,tuz ve baharatlar bir kapta iyice karıştırılır . Kabakların ortası oyulur ve içlerine bu harç doldurulur.Uygun büyüklükte bir tencereye kabaklar dizilir ve Ilık salçalı su ilavesiyle orta ısılı ocakta pişirilir.Dereotu ve sarımsak eklenmiş yoğurtla servis yapılmasını öneririm.

Hiç yorum yok:

slide