11 Ağustos 2008 Pazartesi

TÜRK USULÜ SOĞAN ÇORBASI

TÜRK USULÜ SOĞAN ÇORBASI…..İlk kez denedim ve çok sevdim çorba severler için değişik bir alternatif. Fransızların meşhur soğan çorbasından farklı olarak içinde peynir yok ve süzgeçten geçirilmiyor Yoğun soğan aroması nedeniyle çocukların hoşlanacağından pek eminim değilim ama yetişkinler için nefis kimyon ve soğanın bir araya gelmesiyle oluşan bu lezzeti bence en azından bir kez deneyin diyorum. İşte tarifi….

MALZEMELER :
400 gram soğan
80 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı kimyon(silme)
1 çay kaşığı karabiber
1 litre et suyu ( tavuk suyuda olur)
2 yemek kaşığı un
maydanoz

YAPILIŞI :
İlk olarak soğanları çok ince piyazlık doğruyoruz tereyağı ile çok kısık ateşte soteliyoruz altın rengi olunca unuda ekleyip biraz daha unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz kimyon karabiber ve tuzu ekleyip söyle bir karıştırıyoruz ve et suyunu ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz en son ince kıyılmış maydanoz ilave edip yanında köy ekmeği ile servis yapıyoruz….

15 yorum:

Adsız dedi ki...

patates köfteside şahane çorbada nefis..

ellerinize sağlık

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

zerrinde gördüğümden beri aklımda ama kısmet olmadı nedense...ama ramazan geliyo ya çorba sıkıntısı çektiğim zamanlarda bir alternatif olabilir..

canım ellerine sağlık..

keskinli dedi ki...

CANIM SELAM NASILSIN GELEMEDIM COKTANDIR CORBAN ENFES ALMANLARDA PEK YAPAR BU CORBAYI BEN DAHA DENEMEDIM AMA AKLIMDA ARTIK YAPARKEN SENIN TARIFI YAPARIM
ÖPTÜM CANIM ARAD UGRA SENDE GELMIYORSUN YA SEVGILER
BEN COK YOGUNUM NILIM TASINMA ASAMASINDAYIM O YÜZDEN GELEMEDIM CANIM

sarımutfak-hande dedi ki...

tadını hep merak etmişimdir ama hiç yapmadım deneyeceğim
ellerine sağlık cnm
sevgiylekal

Selin dedi ki...

Hemen denemeliyim. Ellerine sağlık. Sevgilerimle...

meleginmarifetleri dedi ki...

Denemeliyim pişmiş soğanı çok seven biri olarak seveceğim sanki:)
Ellerine sağlık sevgiler hoşçakal.

muko dedi ki...

deneyeceğim ilk fırsatta güzel görünüyor eline sağlık cnaım

sevgiler..

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

Nilim ben ara verdim döndüm sen halaa yoksun nerelerdesin iyisindir umarım..hayırlı ramazanlar çok öpüyorum

ceyt dedi ki...

nilim, nerelerdesin canım.inşallah iyisindir ve her şey yolundadır.bende mayıstan beridir yoktum tekrar döndüm.sizleri çok özledim.
öpüyorum seni kocaman.hayırlı ramazanlar.sevgiler tatlım.

meleginmarifetleri dedi ki...

Nerelerdesin nill .

arzumcum.blogspot.com dedi ki...

Allahım,bu kardeşimin benim bilmediğim seninse muhakkak bildiğin sıkıntılarını gider.Benim çare olamadığım dertlerine deva ol.Her sarsıldığında tutamadığım elini sen tut.Her incindiğinde yakınlığında merhemini sür.Ben onu çok seviyorum.Sende sev ve sevindir.AMİN.HAYIRLI KANDİLLER.

banu kırmızıgül dedi ki...

canım kandilin mübarek olsun sevgıler..

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

Küskünlerin barıştığı, sevenlerin biraraya geldiği, rahmetle ve şefkatle dolu günlerin en değerlilerinden olan Ramazan Bayramın kutlu olsun canım..öpüyorum

NiNo dedi ki...

Cocukken hersey ne kadar guzeldi yada bizler cocuklugun verdigi saflikla herseyi temiz gorurduk. Arefe gunu yapilan temizlikler, baldan tatli tatlilarin hazirlanisi, kacamak bir iki lokma. Bayram oncesi cikilan alisverisler, alinan birbirinden guzel elbiseler, ayakkabilar. Kizsaniz elbisenin cantasi, sapkasi olacak. Erkekseniz cepsiz olmaz pantalon, para toplanicak. Hic unutmam bir komsumuz vardi Allah rahmet eylesin, o teyze hic bir bayram geri cevirmedi bizi. Bayram oncesi mis gibi kokan, yepyeni mendiller alir, arasinada para koyardi. Koskocaman lojman, 11 kat, her katta 6 daire, herkes tanidik. El opmekten yorulur, topladigimiz harcliklari cantamiza sigdiramazdik. O zaman insanlarin elimi boldu, simdi ne oldu hala anlamis degilim. Insanlar birakin para vermeyi, seker ikram etmeyi, kapiyi acmiyorlar. Guzel olan geleneklerimizi ne cabuk yitiriyoruz. Hic bir bayram eksik etmedi ailemiz bizden yeni giysileri, ayakkabilari, harcligi, hediyeyi. Biz sansli cocuklardik. Simdi oyle cok yalniz cocuk var ki!! Bayram vesile olsun, unutmayalim adetlerimizi. Ziyaret edelim yaslilarimizi, yalnizlarimizi. Oh bir hafta tatil deyip, nereye kacacagimizi bilmemezlik etmeyelim, bizde yaslanicaz bir gun, gozum kapida, kulagimiz zilde yavrularimizi bekliyecegiz. Bir tatli dil, bir guleryuz, cok gormeyelim, cok gormesinler bizede. Buralar cok sessiz, ne gelen var ne giden. Yapilan tatlilari birbirimize ikram ediyoruz ancak. Ne ana var yanimizda, ne akraba, ne baba ocagi var burda, ne kardes muhabbeti. Gurbetin acisini ceken bilir ancak, bos konusmaya ne hacet. Annem, babam, kardesim, guzel ninem ananem, tum akrabalarim, dostlarim, ben yine bu bayramda burdayim. Bu bayramda yalnizim. Siz birlikte olusunuzun kiymetini bilin. Az kaldi ramazan yaza gelecek, bende 8 senedir ozledigim o bayrami yasayacagim yaninizda insaallah. Ama siz bunun kiymetini bilin, kaybedince bulunmuyor cunku. Bu bayram diliyorum tum minik kiz cocuklarinin firfirli elbiseleri, kirmizi rugan ayakkabilari olsun. Tum erkek cocuklarinin papyonlu minik takimlari, gicir gicir ayakkabilari olsun. Yaslilar yalniz kalmasin bu bayram, oksuzun yetimin basi oksansin. Olmusler unutulmasin, hastalar ziyaret edilsin bu bayram. Bu bayram bayram gibi bir bayram olsun diliyorum...

pervin dedi ki...

Hayırlı bayramlar..

slide