HAMSİ TAVA……Balık yemenin tam zamanı çıtır çıtır kızarmış bir tabak hamsiye ne dersiniz. Cevabınız evet ise işte buyurun tarifi…
MALZEMELER :
1 kilo hamsi
Mısır unu
Sıvıyağ
tuz, karabiber
YAPILIŞI :
İlk olarak hamsilerin kılçıklarını tamamnen temizliyoruz. Yıkayıp tuz ve biber serpiyoruz ikişer ikişer iç kısımları bakacak şekilde birbirlerine yapıştırıp mısır ununa buluyoruz ve bol sıvıyağda kızartıyoruz.. Çoban salatayla beraber afiyetle yiyoruz….
16 Ekim 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
13 yorum:
Hoşgeldin Nil,
Hamsi tava nefis ama aşağıdaki çarşaf böreği daha da nefis...
Ellerine sağlık... Sevgiler...
offf canım ya görüntü süper.sabah olması farketmez şimdi bile yerim.çok severim balığı.ellerine sağlık tatlım.
öpüyorum.
süper olmuş cnm ellerine sağlık
sevgiler
hoşgeldiniz blogcudan geçmişsiniz ben yeni fark ettim. hamsiye de bayılırım.ellerinize sağlık.
dönüşün muhteşem oldu ha canım,ellerine sağlık
Balık varrr hemde hamsi bayılırım...Hazır pişmişi varken alıyorum...Ellerine sağlık canım...
Sevgiler...
Benim çocuklarım da bir hamsi severler başka balık yediremiyorum ellerinize sağlık bu tarifi çocuklarıma yapacağım canım
Eline sağlık canım....Selamlar...........
Görüntüsü ağzımın suyunu akıttı.
Çok seviyoruz ailecek.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.
eline saglik,cok guzel gorunuyor
afiyet olsun sevgiler
canım nefıs gorunuyor ellerıne saglık afıyet olsun ıyı hafta sonları sevgıler..
hoşgeldin canım.özlettin kendini.en sevdiğim balık hamsidir.çok iştah açıcı ve nefis görünüyor.ellerine sağlık canım.alttaki börekte muhteşem.
ellerine sağlık nefis olmuş sevgiler
Yorum Gönder