16 Ekim 2008 Perşembe

HAMSİ TAVA

HAMSİ TAVA……Balık yemenin tam zamanı çıtır çıtır kızarmış bir tabak hamsiye ne dersiniz. Cevabınız evet ise işte buyurun tarifi…

MALZEMELER :
1 kilo hamsi
Mısır unu
Sıvıyağ
tuz, karabiber
YAPILIŞI :

İlk olarak hamsilerin kılçıklarını tamamnen temizliyoruz. Yıkayıp tuz ve biber serpiyoruz ikişer ikişer iç kısımları bakacak şekilde birbirlerine yapıştırıp mısır ununa buluyoruz ve bol sıvıyağda kızartıyoruz.. Çoban salatayla beraber afiyetle yiyoruz….

13 yorum:

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Hoşgeldin Nil,

Hamsi tava nefis ama aşağıdaki çarşaf böreği daha da nefis...

Ellerine sağlık... Sevgiler...

ceyt dedi ki...

offf canım ya görüntü süper.sabah olması farketmez şimdi bile yerim.çok severim balığı.ellerine sağlık tatlım.
öpüyorum.

sarımutfak-hande dedi ki...

süper olmuş cnm ellerine sağlık
sevgiler

saniyesultan dedi ki...

hoşgeldiniz blogcudan geçmişsiniz ben yeni fark ettim. hamsiye de bayılırım.ellerinize sağlık.

3prenses dedi ki...

dönüşün muhteşem oldu ha canım,ellerine sağlık

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Balık varrr hemde hamsi bayılırım...Hazır pişmişi varken alıyorum...Ellerine sağlık canım...
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Benim çocuklarım da bir hamsi severler başka balık yediremiyorum ellerinize sağlık bu tarifi çocuklarıma yapacağım canım

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım....Selamlar...........

Adsız dedi ki...

Görüntüsü ağzımın suyunu akıttı.
Çok seviyoruz ailecek.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.

MUTFAKISTAN dedi ki...

eline saglik,cok guzel gorunuyor
afiyet olsun sevgiler

Adsız dedi ki...

canım nefıs gorunuyor ellerıne saglık afıyet olsun ıyı hafta sonları sevgıler..

arzumcum.blogspot.com dedi ki...

hoşgeldin canım.özlettin kendini.en sevdiğim balık hamsidir.çok iştah açıcı ve nefis görünüyor.ellerine sağlık canım.alttaki börekte muhteşem.

hdidem95 dedi ki...

ellerine sağlık nefis olmuş sevgiler

slide