MALZEMELER :
· 4 tane incik but (kişi sayısına göre( ayarlayarsınız)
· 1 kutu Brüksel lahanası
· 1 orta boy kuru soğan
· 1 yemek kaşığı salça
· 2 yemek kaşığı mısır özü yağı
· Tuz, karabiber, kırmızıbiber
YAPILIŞI :
İncik butları yıkayıp çok suyla haşlıyoruz. Suyunu çekince minik küp doğranmış soğanları ve sıvıyağı ekleyip soteliyoruz. Salçayı katıyoruz ve kavuruyoruz. Brüksel lahanalarını ilave ediyoruz. Su, tuz, karabiber ve toz kırmızı biber ekliyoruz..Kapağını kapatıp kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
12 yorum:
şipşak hazır nefiss görüntü
ellerine sağlık
sevgilerr
merhaba mutlu pazarlar bürüksel lahanalı tavuk güzel görünüyor ellrinize sağlık
canim tavugun yaninada pek güzel yakismis ellerine saglik mutlu pazarlar
ben brükseli kıymalı yaparım ama bloglarda bu ikinci tavuklu brüksel lahanası bende tavuklu denemeliyim:) ellerine sağlık bu arada bende gölcükde ikamet ediyorum çok yakınım ...
mmmmmmmm bu tabağı ben alıyorum Nilim ellerine sağlık şahanee...çok öptüm canısı
nilim tavuğu çok severim.brüksel lahanasıyla harika görünüyor.ellerine sağlık tatlım.bu arada blog arkadaşlığı ödülümde sende varsın canım.
öpüyorum sevgiler..
harikasınız maşallah arkadaşlık ödülünüz içinde tebrikler arkadaşım sevgiler
biker görüntü süper tadı da mutlaka lezizdir ellerine sağlık
eline sağlık güzel olmuş
lahanalarını ben alayım
çok severimdee:)
Tavuğun yanında harika olmuş.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
canım cok pratık nefıs gorunyor ellerıne saglık..
elelrine sağlık canım hayır diyemeyeceğim iki lezzet yanyana gelmiş.. afiyet şeker olsun canım harika bir lezzet çıkmış ortaya ..
sevgiler
Yorum Gönder