31 Ekim 2007 Çarşamba

KARAMELLİ KARTOPU

Yıllardır aranan tad bulunmuştur :) Çocukken annemin bana her pazara gittiğimizde aldığı kartopları nı yıllardır hiç biryerde bulamamıştım Ama geçenlerde TUZVEBİBER'İN SİTESİNDE rastladım ve bu akşam yaptım çocukluğumdaki aynı tadı yakaladım teşekkürler EVREN
Tarifi aynnen uyguladım.


Malzemeler : Patlamış mısır (makinede patlattım daha çıtır oldu)
1/2 Su bardağı tozşeker
1 Tatlı kaşığı vanilya
1/2 Çay kaşığı kabartmatozu

Yapılışı : Geniş bir teflon tencerede yarım su bardağı şekeri karamelize edip, vanilyayı ve kabartmatozunu ekleyelim ve hemen, sıcaklığını kaybetmeden patlamış mısırları ilave edelim. Şekerin mısırlara iyice bulaşması için hızlı hızlı karıştırın. Önceden ısıtılmış 150derece fırına koyup 30 dakika (ben 15 dakika fırınladım yeterli oldu) gevrekleşmesini sağlayın.Şekerin yoğunluğunu siz zevkinize göre ayarlayın.

2 yorum:

yaren dedi ki...

Cok sahane görünüyor.Ben cok severim patlamis misiri.Aliyorum bazende kendim yapiyorum,sade sekerlisini.Cikolatalisi da cok güzel oluyor.Bu tarifte biraz farkli geldi.Bunu da denicem.Ellerine saglik.

sarimutfak.blogspot.com dedi ki...

canım ne güzel bir tarif bu.çok pratik geldi bana.ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
sevgiylekal

slide