18 Kasım 2007 Pazar

VİŞNELİ KEK

VİŞNELİ KEK....Yazdan derin dondurucuya attığım vişneler gözüme çarpınca gecenin 2 sinde bu keki hazırladım.Tarifi doğaçlama olarak uydurdum ama çok güzel bir sonuç aldım.Vişne seviyorsanız mutlaka yapmalısınız derim...



MALZEMELER :
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
3 kaşık koyu yoğurt
1 çay bardağı süt
½ paket tereyağı yada margarin (eritilmiş)
1 paket vanilya
1paket kabartma tozu
2 kaşık mısır unu
Aldığı kadar Un ( 2,5-3 su bardağı)
1 kase vişne

YAPILIŞI :


İlk olarak vişneleri çözülmeleri için bir süzgece alıyoruz.Çözülmeye başlayınca çekirdeklerini çıkarıp tamamen çözülüp sularını salmalarını bekliyoruz.Bu arada yumurtaları şeker ile 15 dakika çırpıp krem haline getiriyoruz sırasıyla çırparken sütü, yağı, yoğurdu ve vanilyayı ekliyoruz. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz ve biraz koyuca bir kek hamuru hazırlıyoruz.Vişneleri süzgeçten almadan üzerlerine mısır ununu serpip güzelce mısır ununa buluyoruz.En son olarak hamura ekleyip çok az spatulayla karıştırıp yağlanıp unlanmış kelepçeli kek kalıbına boşaltıyoruz.175 dereceli fırında pişiriyoruz.

15 yorum:

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Son günlerde canım şöyle güzel bir kek olsada yesem diyor ama yapacak aysel nerdeee? Ellerine sağlık kek harika görünüyor. Sevgilerimi bıraktım.

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

slm Nilim:)
gecenin 2sinde yaptığına değmiş doğrusu bende vişneli herşeyi çok severim kek harika olmuş ellerine sağlık canımcım çok öptüm

Adsız dedi ki...

günaydin canim visneli kek cok güzel olmus ayrica asadaki cöreklere de yazdim ama senin su sifre olayini tam yapamamisim galiba ki yazim cikmami,ikiside cok nefis olmus eline saglik

meleginmarifetleri dedi ki...

waww nil çok güzel bir kek olmuş ellerine sağlık canım yiyenlere afiyet olsun hoşçakal

serinmavi dedi ki...

Eline Sağlık :)

Ilker Erdem dedi ki...

kek yumusacik gorunuyor. ellerine saglik. gecenin ikisinde yaptigina gore cok canin cekmis olmali. Sevgiler

Unknown dedi ki...

Cok harika olmus visneli kek Goruntu mukemmel. ellerine saglik canim bende yazdan derin dondurucuya koymustum.hemen yapacagim.Seninkisi kadar nefis olurmu bilmiyorum.
sevgilerimi biraktim.

ceyt dedi ki...

Nilim, insan hamarat olunca gecenin ikisi falan dinlemiyor.maşallah canım.ellerine sağlık, yumuşacık pamuk gibi görünüyor.
sevgiler

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

Nilim sanada iyi geceler canım teşekkür ederim öptüm:)

NESRIN dedi ki...

Visneyi okadar cok ozledim ki enson ne zaman yedim hatirlamiyorum bile.Birgun yersem kalaniylada bu keki deniycem insallah.Selamlr.

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

Nilim ben bi yazı yazdığım zaman etiketi ordan vermiyorum sonradan gönderileri düzenle varya oradan etiket eylemlerinden veriyorum hangi kategoride olduğunu belki bu yüzden olabilir bi dene bakalım banada haber ver olacakmı öptüm canım

Sevil Altunel dedi ki...

slm nilimm
canım senin bu buluşlarına bayılıyorum .evet bende gecenin 2 side olsa farketmez kalkar yaparım vişne ve kek çok yakışmış ellerin dert görmesin..sevgiler..

keskinli dedi ki...

canim ellerine saglik burdaki görüntüde enfes

hatice dedi ki...

Ne kadar güzel bir kek böyle , sitenizdeki diğer tarifler gibi, ellerinize sağlık..sevgiler..

banu kırmızıgül dedi ki...

ellerine sağlık canım her tarifin birbirinden guzel çok beğeniyorum tariflerini becerikli arkadasım. sevgiler..

slide