MALZEMELER:
½ kilo kazayağı
1 iri baş kurusoğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates püresi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
ÜZERİ İÇİN :
Yoğurt
Domates püresi
Sarımsak
Tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI: İlk olarak kuru soğan ve sarımsağı ince doğrayıp zeytinyağında pembeleştirdim, temizleyip irice doğradığım kazayağını ilave edip ve biraz kavurdum domates püresi, tuz ve karabiberi ekledim ve karıştırarak bir müddet daha kavurdum 1 su bardağı kadar sıcak su ekledim ve kısık ateşte pişirdim.Sosu için domates püresi, sarımsak ve tuzu iyice pişirdim yağını ekledim ve ateşten aldım.Servis tabağına aldığım yemeğimi yoğurt ve sos ilavesiyle servis yaptım…
9 yorum:
daha hiç duymamıştım ama çok enfes birşeye benziyor ellerine saglık canım kocaman sevgiler
canım işte biz buna mancar deriz. resmi görünce tanıdım. benim sayfama bakarsan mancarlı pide olarak yayınlamıştım.. bloğun çok güzel . bende beklerim
pek görüntüden anlayamadım ama eğer bu mancarsa bende çok severim Nilim ellerine sağlık canım nefis olmuş..çok öpüyorum kocaman sevgiler
bizde kazayağı deriz. tabi önce merhaba . ellerine sağlık .
merhaba benim gibi yeşillik sevenler için güzel bir alternatif denemek lazım sevgiler:))
HARIKA SAGLIKLI BIR SEBZE YEMEGI TARIFI OLMUS CANIM,INANKI SEBZELI YEMEKLERI SOFRALARDA HIC EKSIK ETMEMELI.BENDE YAPMAYA CALISIYORUM GENELDE.
BU KAZ AYAGINI HIC TATDMADIM.G�NK� CEBZENIN VARLIGINDAN BI HABERDIM.
SAYRENDE HEM TANIMIS HEMDE G�ZEL BIR TSARIFE SAHIP OLDUK.
TESEKK�RLER CANIM:)))
Böyle kavrulmus sarimsakli soslu kim sevmezki..Ellerine saglik Nilcigim
SEVGILER
merhaba blogunuzda farklı ot çeşitleri denediğinizi gözlemledim.çok severim bende böyle değişik otları pişirmeyi.özellikle ne kadar faydalı olduğunu gördükten sonra daha fazla tüketir oldum.görüşmek üzre.şimdilik hoşçakalın.
canim bu kaz aya otunu duyorum ama hic denemedim acaba heryerde oluyormu ben degisik otlari cok severim eline saglik canim
Yorum Gönder