26 Nisan 2008 Cumartesi

KAZAYAĞI KAVURMASI

KAZAYAĞI KAVURMASI….İzmit ‘in Balaban köyünde özellikle yetişen yöresel bir ot kazayağı……Bahar otlarının en lezzetlilerinden biri olarak sayfamda yerini aldı.Çok lezzetli ama ayıklaması ve temizlemesi biraz zahmetli..Pişirmeden önce 11-12 su yıkadık ve sirkeli suda beklettik.Eğer bulabilirseniz mevsimi kaçırmadan deneyin derim ben ayrıca böreğini de yaptım onu da yakın bir zamanda eklerim….

MALZEMELER:
½ kilo kazayağı
1 iri baş kurusoğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates püresi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
ÜZERİ İÇİN :
Yoğurt
Domates püresi
Sarımsak
Tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI: İlk olarak kuru soğan ve sarımsağı ince doğrayıp zeytinyağında pembeleştirdim, temizleyip irice doğradığım kazayağını ilave edip ve biraz kavurdum domates püresi, tuz ve karabiberi ekledim ve karıştırarak bir müddet daha kavurdum 1 su bardağı kadar sıcak su ekledim ve kısık ateşte pişirdim.Sosu için domates püresi, sarımsak ve tuzu iyice pişirdim yağını ekledim ve ateşten aldım.Servis tabağına aldığım yemeğimi yoğurt ve sos ilavesiyle servis yaptım…

9 yorum:

EZGi :)) dedi ki...

daha hiç duymamıştım ama çok enfes birşeye benziyor ellerine saglık canım kocaman sevgiler

elif dedi ki...

canım işte biz buna mancar deriz. resmi görünce tanıdım. benim sayfama bakarsan mancarlı pide olarak yayınlamıştım.. bloğun çok güzel . bende beklerim

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

pek görüntüden anlayamadım ama eğer bu mancarsa bende çok severim Nilim ellerine sağlık canım nefis olmuş..çok öpüyorum kocaman sevgiler

3prenses dedi ki...

bizde kazayağı deriz. tabi önce merhaba . ellerine sağlık .

ayselce dedi ki...

merhaba benim gibi yeşillik sevenler için güzel bir alternatif denemek lazım sevgiler:))

. dedi ki...

HARIKA SAGLIKLI BIR SEBZE YEMEGI TARIFI OLMUS CANIM,INANKI SEBZELI YEMEKLERI SOFRALARDA HIC EKSIK ETMEMELI.BENDE YAPMAYA CALISIYORUM GENELDE.
BU KAZ AYAGINI HIC TATDMADIM.G�NK� CEBZENIN VARLIGINDAN BI HABERDIM.
SAYRENDE HEM TANIMIS HEMDE G�ZEL BIR TSARIFE SAHIP OLDUK.
TESEKK�RLER CANIM:)))

Nilgün dedi ki...

Böyle kavrulmus sarimsakli soslu kim sevmezki..Ellerine saglik Nilcigim


SEVGILER

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

merhaba blogunuzda farklı ot çeşitleri denediğinizi gözlemledim.çok severim bende böyle değişik otları pişirmeyi.özellikle ne kadar faydalı olduğunu gördükten sonra daha fazla tüketir oldum.görüşmek üzre.şimdilik hoşçakalın.

Adsız dedi ki...

canim bu kaz aya otunu duyorum ama hic denemedim acaba heryerde oluyormu ben degisik otlari cok severim eline saglik canim

slide